Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn Driessen: 'Volledig terecht dat Pier Eringa eruit is geknikkerd’

Valentijn Driessen: 'Volledig terecht dat Pier Eringa eruit is geknikkerd’

Unspecified

29 sep 2023, 19:51

Valentijn Driessen heeft zich in de Kick-off podcast van De Telegraaf uitgelaten over het vertrek van Pier Eringa en het aanstellen van Michael van Praag en Leo van Wijk bij Ajax. "Het is weer dat Ajax-kliekje."

“Pier Eringa is weer zo iemand, die komt dan uit het bedrijfsleven en die denkt dan: voetbalclub, makkie. Laat ik nog een selfie nemen met mijn zoontje op de tribune, dan zal het allemaal wel goed komen. Maar die heeft zich gewoon verschrikkelijk vertild en geen toezicht gehouden. Volledig terecht dat hij eruit is geknikkerd”, aldus Valentijn over Eringa.

Volgens Valentijn zal de rest van de RvC op termijn ook volgen. “Die hebben ook geen toezicht gehouden. Je bent als totale Raad van Commissarissen verantwoordelijk voor het toezicht.”

Valentijn is overigens ook niet te spreken over het feit dat Van Praag en Van Wijk zijn voorgedragen als nieuwe commissarissen. “Het is echt weer dat Ajax-kliekje. Ik vind dat je echt gewoon schoon schip moet maken. Laten ze eens uit een andere vijver vissen. Ajax heeft het al vaak genoeg gezocht in de corporates. Hans Wijers, niks van gebakken, Pier Eringa weer niks van gebakken en Annette Mosman ook niks van gebakken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd