Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn blijft voorspellen na pijnlijke uitglijders: ‘Het blijft woest aantrekkelijk’

Valentijn blijft voorspellen na pijnlijke uitglijders: ‘Het blijft woest aantrekkelijk’

Unspecified

23 aug 2023, 15:59

Valentijn Driessen heeft geen intentie om zijn voorspellingen te staken. "Het is nietszeggend, maar tegelijkertijd woest aantrekkelijk," zo stelt Valentijn in zijn column voor De Telegraaf.

Voetbal International prijkt jaarlijks de 'Prominenten Voorspellen' pagina als een ware publiekstrekker. Dertien gelukkigen krijgen de kans om de eindstand van de Eredivisie te voorspellen, maar ondanks zestien seizoenen aan pogingen heeft niemand ooit alle achttien posities correct kunnen voorspellen. Toch wordt de 'meestervoorspeller' elk jaar gekroond met de Glazen Bol, een prijs die Valentijn inmiddels drie keer heeft mogen ontvangen.

Het seizoen 2018-2019 markeert een speciaal moment voor Valentijn. Het was het seizoen waarin hij zichzelf profileerde als de 'foutvoorspeller'. "Niet afgereisd naar Real Madrid-Ajax omdat de Amsterdammers na de 1-2 thuisnederlaag toch kansloos waren voor de kwartfinales van de Champions League. Het werd in Santiago Bernabeu: 1-4. Juventus met Ronaldo zou een maatje te groot zijn na de 1-1 in Amsterdam. Hup, 2-1 voor Ajax in Turijn. Van Lucas Moura van Tottenham Hotspur heb je niets te vrezen. Met een hattrick laat de Braziliaan Ajax verweesd achter in de halve finale van de Champions League."

Het leven van een voorspeller is echter bezaaid met onzekerheden en grappen. "Oh jongens, Valentijn van De Telegraaf zegt dat we winnen. Dat gaat helemaal fout vandaag," is de standaardreactie die hij vaker hoort. Zijn voormalige chef Jaap de Groot raadde altijd af om voorspellingen te doen, maar Valentijn gaat onverminderd door. Hij erkent dat goede voorspellingen vaak worden vergeten, terwijl de slechte voorspellingen je eeuwig lijken te achtervolgen.

Valentijn laat zich niet ontmoedigen door misstappen. Hij blijft oefenen, blijft voorspellen, en gaat de uitdaging aan om jaarlijks de eindstand van de Eredivisie te voorspellen. Het leven van een voorspeller is vol onverwachte wendingen. Terwijl hij druk bezig was met zijn voorspellingen, vonden transfers en ontwikkelingen plaats die zijn voorspellingen snel achterhaald maakten. "Voorspellen blijft een uitdagende taak, zelfs voor een drievoudig meestervoorspeller" aldus de columnist.

Deel dit artikel

Link gekopieerd