United en Juventus verliezen laatste duel

13 dec 2018, 00:08

VALENCIA/BERN (ANP) - Valencia heeft afscheid van de Champions League genomen met een overwinning op Manchester United. De Spanjaarden waren al zeker van de derde plaats in de groep die recht geeft op een vervolg in de Europa League, maar knokten zich in het eigen Mestalla met 2-1 langs de ploeg van coach José Mourinho. Juventus, dat eveneens met 2-1 verloor bij Young Boys (2-1), is groepswinnaar geworden.

Carlos Soler schoot Valencia halverwege de eerste helft op voorsprong. Hij was op rechts vrijgelaten en kon de bal feilloos laag in de verre linkerhoek mikken. Vlak na rust tikte Phil Jones bij een aanval van Valencia de bal langs zijn eigen doelman Sergio Romero: 2-0. Invaller Marcus Rashford zorgde nog wel voor de 2-1.

Juventus kwam in Bern op achterstand door een benutte strafschop van Guillame Hoarau. Die mocht van elf meter aanleggen omdat Alex Sandro, net in het veld, een overtreding had gemaakt op Nicolas Ngamaleu. In de tweede helft maakte Hoarau uit de counter de 2-0. Paulo Dybala maakte nog de 2-1, maar kon de nederlaag voor Juventus niet meer voorkomen.