Terug

Volg Vandaag Inside

Uitgelekte beelden: Suarez sjoemelt tijdens taaltest rond mislukte Juventus-transfer

Uitgelekte beelden: Suarez sjoemelt tijdens taaltest rond mislukte Juventus-transfer

Unspecified

1 mei 2021, 17:34

Vorige zomer ontstond er ophef in Italië over een taaltest die Luis Suárez had afgelegd. De aanvaller zou namelijk alle antwoorden al hebben geweten. Inmiddels zijn er beelden uitgelekt op het internet, waarin is te zien dat de aanvaller zou hebben gesjoemeld tijdens de taaltest.

Suárez maakte toen bijna de overstap naar Juventus en onderging de taaltest om een Italiaans paspoort te kunnen bemachtigen. Door de taaltest kwam hij in aanmerking omdat Suárez' vrouw Italiaanse 'roots' heeft. De Uruguayaan had kort daarvoor te horen gekregen dat hij niet meer nodig was bij FC Barcelona, en zou met een EU-paspoort gemakkelijker de overstap naar Juventus kunnen maken. De Italiaanse club zou anders de toegestane quota voor spelers van buiten de EU overschrijden.

Al snel werd duidelijk dat het niet eerlijk was verlopen rond de taaltest van Suárez. Vier ambtenaren van de Universiteit voor Buitenlanders van Perugia werden voor acht maanden geschorst, wegens schending van het beroepsgeheim met winstoogmerk en verschillende gevallen van schriftvervalsing. Uiteindelijk vertrok de 34-jarige Suárez naar Atlético Madrid, waar hij al inmiddels negentien doelpunten heeft gemaakt in 28 competitiewedstrijden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd