Terug

Volg Vandaag Inside

Uitblinkende Nederlanders bezorgen Toulouse eerste Coupe de France sinds 1957

Uitblinkende Nederlanders bezorgen Toulouse eerste Coupe de France sinds 1957

Unspecified

29 apr 2023, 23:13

Toulouse heeft na 66 jaar voor de tweede keer in het bestaan van de voetbalclub de Franse beker gewonnen. De ploeg won in Parijs de finale met overmacht van bekerhouder Nantes: 5-1. Opvallend was de inbreng van de Nederlandse spelers bij Toulouse.

Branco van den Boomen was de aangever voor de eerste treffer, Stijn Spierings leidde de tweede goal in. Logan Costa mocht beide keren afronden. Daarna was het de beurt aan topschutter Thijs Dallinga, die voor rust de 3-0 en 4-0 maakte.

In de tweede helft deed Nantes in de 75e minuut iets terug via Ludovic Blas, die een strafschop benutte. De Marokkaanse Nederlander Zakaria Aboukhlal, oud-speler van AZ, maakte er 10 minuten voor tijd 5-1 van.

Voorafgaande aan de finale was er veel rumoer bij het Stade de France in Parijs. Er was een demonstratie tegen de plannen van president Emmanuel Macron voor pensioenhervorming. De president was traditioneel ook aanwezig bij de finale van de Coupe de France om de spelers te begroeten, maar hij deed dat deze keer niet op het veld, maar in de catacomben.

Er was een politiemacht van 3000 man op de been. Die gebruikten volgens lokale media de wapenstok om demonstranten aan te pakken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd