Terug

Volg Vandaag Inside

'UEFA zet Spartak Moskou uit de Europa League'

'UEFA zet Spartak Moskou uit de Europa League'

Unspecified

28 feb 2022, 12:49

De UEFA heeft Spartak Moskou uit de Europa League gezet. Dat meldt BILD. Volgens de Duitse krant heeft de voetbalbond besloten om een streep te zetten door de achtste finale tussen RB Leipzig en Spartak. De ploeg waar onder meer Quincy Promes onder contract staat, was nog de enige Russische deelnemer in de Europese clubtoernooien.

'We blijven in nauw contact met de bonden en hebben vertrouwen in de UEFA en hun besluit. We gaan ervan uit dat de wedstrijden worden gecanceld', zegt Leipzig-directeur Oliver Mintzlaff tegenover BILD. RB Leipzig is volgens de Duitse krant direct door naar de kwartfinale van de Europa League.

De eerste ontmoeting tussen de clubs is op 10 maart in Duitsland. Door maatregelen van de Duitse regering naar aanleiding van de Russische inval in Oekraïne is het voor de Russen nauwelijks mogelijk naar Leipzig te reizen. De tweede ontmoeting zou, indien nog gespeeld, op neutraal terrein moeten plaatsvinden. De UEFA heeft het bericht nog niet bevestigd. Leipzig liet al wel weten ervan uit te gaan dat de tweestrijd wordt afgelast.

Russische voetbalploegen en de nationale ploeg van het land moeten hun thuiswedstrijden op neutraal terrein zonder publiek afwerken. Dat heeft wereldvoetbalbond FIFA besloten naar aanleiding van de Russische inval in Oekraïne. De FIFA is in gesprek met de voetbalbonden van die landen om een oplossing te vinden. Vooralsnog schorst de bond Rusland niet. Wel mag het land van president Poetin niet meer onder de naam Rusland uitkomen, maar wordt het als de Voetbalbond van Rusland omschreven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd