Terug

Volg Vandaag Inside

'UEFA wil op 10 juli voor kwartfinales Champions League loten'

'UEFA wil op 10 juli voor kwartfinales Champions League loten'

Unspecified

17 juni 2020, 15:40

De UEFA zou op 10 juli de loting willen verrichten voor de kwartfinales van de Champions League. Dat meldden verschillende buitenlandse media op basis van bronnen bij de Europese voetbalbond.

De kwartfinales, halve finales en finale zouden van 12 tot en met 23 augustus in afgeslankte vorm in Lissabon worden gespeeld. De kwartfinales en halve finales zouden slechts uit één duel bestaan.

Atalanta, RB Leipzig, Paris Saint-Germain en Atlético Madrid hebben zich al geplaatst voor de kwartfinales. In de achtste finales moeten nog de returnwedstrijden Manchester City - Real Madrid, Juventus - Olympique Lyon, Bayern München - Chelsea en FC Barcelona - Napoli worden gespeeld. Die wedstrijden zouden voor 7 en 8 augustus op de kalender worden gezet.

Het uitvoerend comité van de UEFA vergadert woensdag vanaf 12.00 uur over de voetbalkalender van de komende maanden. De Duitse steden Düsseldorf, Gelsenkirchen, Keulen en Duisburg hebben wel oren naar het restant van de Europa League.

Eén van de verrassingen dit seizoen is de uitschakeling van Liverpool. Atlético Madrid versloeg de titelhouder in een zinderende verlenging op Anfield. Bekijk de samenvatting hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd