Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA verplaatst Champions League-finale van Sint-Petersburg naar Parijs

UEFA verplaatst Champions League-finale van Sint-Petersburg naar Parijs

Unspecified

25 feb 2022, 10:48

De UEFA heeft de Russische stad Sint-Petersburg de finale van de Champions League ontnomen. De Europese voetbalbond heeft dat besluit genomen naar aanleiding van de aanval van Rusland op Oekraïne. Het Stade de France in Parijs is nu de locatie voor de eindstrijd van het belangrijkste clubtoernooi.

Het is de derde keer dat de Champions League-finale in het Stade de France wordt gespeeld. In 2000 was Real Madrid er in de eindstrijd met 3-0 te sterk voor Valencia en in 2006 versloeg FC Barcelona Arsenal er met 2-1.

Het Stade de France, dat wordt gebruikt voor diverse sportevenementen en concerten, heeft een capaciteit van ruim 80.000 toeschouwers.

De finale staat voor 28 mei op het programma. Aanvankelijk zou het duel gespeeld worden in het Krestovskistadion, de thuisbasis van Zenit. Het stadion werd gebruikt tijdens het WK van 2018 en het EK vorig jaar.

Ajax is nog actief in de Champions League. De Amsterdammers speelden woensdag in de achtste finales met 2-2 gelijk tegen Benfica. Half maart is de return in Amsterdam.

De UEFA kondigde ook aan dat Russische en Oekraïense clubs en nationale teams die deelnemen aan internationale competities "tot nader order" thuiswedstrijden op neutrale locaties moeten spelen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd