Terug

Volg Vandaag Inside

UEFA verbiedt spandoek van fans Feyenoord: 'Een belachelijk besluit'

UEFA verbiedt spandoek van fans Feyenoord: 'Een belachelijk besluit'

Unspecified

18 okt 2021, 18:12

De UEFA heeft een geplande sfeeractie van supporters van Feyenoord verboden. De fans wilden vlak voor het duel van donderdag met Union Berlin in de Conference League een groot spandoek laten zien. De Europese voetbalbond heeft daar geen toestemming voor verleend.

Volgens supportersvereniging FSV De Feijenoorder zou op het doek het beeld ‘De Verwoeste Stad’ van Ossip Zadkine te zien zijn, met daaromheen andere gebouwen die de Rotterdamse skyline vormen. ‘Wij zijn Rotterdammers, wij houden vol’ zou de begeleidende tekst op het spandoek zijn.

Kunstenaar Zadkine wilde met het beeld de vernietiging van Rotterdam door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog in herinnering brengen. Het beeld staat sinds 1953 op Plein 1940 aan de Leuvehaven, naast het Maritiem Museum in Rotterdam.

De supportersvereniging FSV De Feijenoorder is teleurgesteld over het besluit van de UEFA. "Het ontwerp is in de ogen van de UEFA in strijd met artikel 16.2 en om die reden hebben zij onze aanvraag afgekeurd", valt op de website te lezen. " Een belachelijk besluit van de UEFA, die daarmee geen respect toont aan de supporters. Binnen de beschikbare tijd en het strenge beleid van de UEFA zien wij geen mogelijkheid/ruimte om nog een bezwaar in te dienen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd