Terug

Volg Vandaag Inside

Twijfels over mogelijke keuze van PSV voor Bosz: 'Het is calimerogedrag, door een Ajax-verleden'

Twijfels over mogelijke keuze van PSV voor Bosz: 'Het is calimerogedrag, door een Ajax-verleden'

Unspecified

7 juni 2023, 19:29

Aad de Mos heeft zijn twijfels over de mogelijke keuze van PSV voor Peter Bosz. De oud-trainer vindt de stijl van Bosz niet passen bij de Eindhovenaren en is daarom bang voor een cultuurshock.

"Het is moeilijk hier, een hele rare situatie. Het is calimerogedrag", reageert De Mos in de rubriek Panenka van het Algemeen Dagblad. "Ben je een oud-speler of kom je uit Brabant, dan ben je goed. Maar heb je een Ajax-verleden, dan komt dat elke keer weer boven. Dat blijft altijd een vervelend iets."

Verder vindt de analist de aanvallende speelstijl van Bosz totaal niet passen bij PSV. "Qua stijl past het helemaal niet. Hier zijn ze groot geworden met 4-4-2, waarbij het hele team werkt voor twee spitsen. Hij gaat natuurlijk rond de middenlijn spelen, met drie aanvallers, dat is een cultuurshock hier", besluit Aad.

PSV zit sinds het vertrek van Ruud van Nistelrooij zonder trainer. Bosz wordt genoemd als belangrijkste kandidaat om Van Nistelrooij op te volgen. Beide partijen zijn druk in gesprek over de voorwaarden, zo meldde het Eindhovens Dagblad eerder vandaag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd