Terug

Volg Vandaag Inside

Tuchel volgt ontslagen Nagelsmann op bij Bayern München

Tuchel volgt ontslagen Nagelsmann op bij Bayern München

Unspecified

24 mrt 2023, 18:10

Thomas Tuchel volgt Julian Nagelsmann op als trainer van Bayern München. De Duitse club maakte de benoeming van de nieuwe man én het ontslag van Nagelsmann gelijktijdig bekend. De 35-jarige Nagelsmann was bezig aan zijn tweede seizoen in München en had een contract tot de zomer van 2026. Tuchel werd eerder dit seizoen ontslagen bij Chelsea, de topclub uit de Premier League.

Onder leiding van de jonge trainer, die eerder naam maakte bij Hoffenheim en RB Leipzig, werd Bayern vorig seizoen voor het tiende jaar op rij kampioen in de Bundesliga. Dit seizoen heeft de 'Rekordmeister' het een stuk lastiger. Bayern moest afgelopen weekeinde door de nederlaag bij Bayer Leverkusen (2-1) de koppositie afstaan aan Borussia Dortmund. Met nog negen wedstrijden te gaan, heeft Dortmund 1 punt meer dan Bayern München. Direct na de interlandperiode treffen de clubs elkaar in München (op 1 april).

De ploeg van Nagelsmann bereikte wel de kwartfinales van de Champions League door Paris Saint-Germain twee keer te verslaan. Bayern treft nu Manchester City.

De 49-jarige Tuchel werd in september ontslagen bij Chelsea, waarmee hij in 2021 de Champions League had gewonnen. De Duitser werkte eerder in eigen land bij FC Augsburg, FSV Mainz 05 en Borussia Dortmund en bij de Franse topclub Paris Saint-Germain.

De trainerswissel bij de club uit München hing al enige tijd in de lucht, Wilfred deelde donderdagavond in de uitzending het gerucht al. De reactie van Johan is veelzeggend: ''Oh, dat was toch het wonderkind?!'', waarna Wilfred reageert: ''Ja dat is toch wel heel opmerkelijk hè?''. ''Dat is wel wat voor Ajax'' besluit Johan, waar Wilfred het roerend mee eens is: ''Nou, dat zou echt wel een goede voor Ajax zijn ja!''.

Deel dit artikel

Link gekopieerd