Terug

Volg Vandaag Inside

Trauner verlengt contract bij Feyenoord tot 2026

Trauner verlengt contract bij Feyenoord tot 2026

Unspecified

21 mrt 2023, 14:10

Na Lutsharel Geertruida heeft ook Gernot Trauner zijn contract bij Feyenoord verlengd. De Oostenrijkse verdediger tekende voor een jaar bij in Rotterdam en ligt nu tot de zomer van 2026 vast. De bijna 31-jarige Trauner is bezig aan zijn tweede seizoen bij Feyenoord.

"Feyenoord voelt als mijn tweede thuis en ik voel me hier enorm gewaardeerd", aldus Trauner, die na zijn komst al snel de bijnaam 'de apotheker' kreeg. Feyenoord maakte de contractverlenging van de verdediger bekend in een filmpje waarin eerst te zien is dat iemand een EHBO-koffertje opent. Het blijkt om Trauner te gaan, die uiteindelijk uit het koffertje een shirt haalt met achterop het getal 2026.

Trauner maakte enkele weken geleden zijn rentree, nadat hij wekenlang aan de kant had gestaan met een knieblessure. De international vormt in het elftal van trainer Arne Slot doorgaans het centrale duo met de Slowaak Dávid Hancko.

"De club spreekt vertrouwen in mij uit door langer met me door te willen en de supporters staan vanaf het eerste moment achter me. Je ergens op je plek voelen is een belangrijke graadmeter en dat is 100 procent het geval bij Feyenoord. Verlengen was wat dat betreft een makkelijke beslissing", aldus Trauner. "We kunnen dit jaar iets speciaals bereiken. De komende weken wordt duidelijk of ons harde werken echt wordt beloond. Ik ben nog lang niet klaar met dromen bij Feyenoord. Ik ben een echte Feyenoorder geworden en wil onderdeel blijven uitmaken van de toekomst van deze prachtige club."

De koploper van de Eredivisie maakte zaterdag al bekend dat Geertruida voor een jaar heeft bijgetekend, tot medio 2025. De 22-jarige verdediger maakte een dag later de winnende treffer in de topper tegen Ajax (2-3) en meldde zich maandag voor het eerst bij het Nederlands elftal.

Na de gewonnen Klassieker heeft Feyenoord als koploper in de Eredivisie 6 punten voorsprong op Ajax. De ploeg van Slot treft Ajax over enkele weken weer, dan in de halve finales van het bekertoernooi. Feyenoord is ook nog actief in de Europa League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd