Tottenham in blessuretijd langs Fulham

20 jan 2019, 20:09

LONDEN (ANP) - Tottenham Hotspur heeft puntenverlies in de Engelse voetbalcompetitie maar net kunnen voorkomen. Een week na de thuisnederlaag tegen Manchester United (0-1) won het elftal van trainer Mauricio Pochettino in blessuretijd met 1-2 van Fulham.

Ryan Babel had direct een basisplaats bij Fulham. De Oranje-international, overgekomen van Besiktas, kreeg een goede kans de score te openen. Babel zag zijn inzet echter worden gestopt door doelman Hugo Lloris.

Fulham kwam in de 17e minuut wel op voorsprong. Spits Fernando Llorente van Tottenham werkte de bal ongelukkig in eigen doel. De gelijkmaker kwam kort na rust op naam van Dele Alli, die scoorde op aangeven van Christian Eriksen. In de derde en laatste minuut van de blessuretijd kopte Harry Winks Tottenham naar de zege.

Babel werd in de 55e minuut gewisseld voor Ryan Sessegnon.

Fulham blijft voorlaatste in de Premier League en staat zeven punten achter op nummer zeventien Newcastle United. Op die plek moet Fulham minimaal eindigen om degradatie te voorkomen.