Tottenham Hotspur vernedert Manchester United op Old Trafford

4 okt 2020, 21:29

Tottenham Hotspur heeft Manchester United vernederd op Old Trafford, de thuishaven van United. Mede door defensief gestuntel en een rode kaart werd het 1-6. Voormalig Ajacied Donny van de Beek (Manchester) mocht ruim twintig minuten meedoen, Steven Bergwijn (Tottenham) kwam niet in actie.

Na zeven minuten was er al drie keer gescoord. Bruno Fernandes bracht Manchester United in de tweede minuut vanaf de penaltystip aan de leiding, waarna Tanguy Ndombele en Son Heung-Min de score binnen vijf minuten alweer omdraaiden.

United-spits Anthony Martial kreeg vanwege een slaande beweging na een halfuur de rode kaart. In het restant van de eerste helft beslisten Harry Kane en Son de wedstrijd door de voorsprong uit te breiden tot 1-4. Vlak na rust vergrootte Serge Aurier en nogmaals Kane de pijn in Manchester met de vijfde en zesde treffer voor Tottenham. Kane deed dat via een strafschop.

De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjær staat door de nederlaag zestiende op de ranglijst, met drie punten uit drie duels.

De laatste keer dat Tottenham op Old Trafford wist te winnen was in 2018 (3-0). Toen stond huidig Tottenham-trainer José Mourinho nog bij Manchester United onder contract.