Terug

Volg Vandaag Inside

Toto Wolff niet onder de indruk van record Max Verstappen: ‘Alleen leuk voor Wikipedia’

Toto Wolff niet onder de indruk van record Max Verstappen: ‘Alleen leuk voor Wikipedia’

Unspecified

4 sep 2023, 09:07

Max Verstappen vestigde zondag tijdens de Grand Prix van Italië een record door als eerste coureur ooit tien overwinningen op rij te boeken in de Formule 1. Een geweldige prestatie, maar Mercedes-teambaas Toto Wolff is niet onder de indruk.

"Ik weet niet of Verstappen iemand is die geeft om dit soort records", zei Wolff zondag in gesprek met Sky Sports. "Maar voor mij zou zo'n record niet belangrijk zijn. Die getallen zijn alleen leuk voor op Wikipedia en dat leest verder toch niemand.”

“Totaal irrelevant”, zo noemt Wolff dit soort records. “Dat waren ze al in de tijd dat wij goed waren. Ik zou niet eens meer weten hoeveel races wij op een rij hebben gewonnen. Ik wist eerlijk gezegd niet eens dat het werd bijgehouden hoeveel races iemand op rij wint. Als je mij vraagt om daar iets over te zeggen vind ik dat moeilijk, omdat het record tot gisteren nooit een rol in mijn leven heeft gespeeld."

Toch sloot Wolff zijn reactie positief af. "Het record laat natuurlijk wel zien dat een geweldige coureur in een geweldige auto op een extreem hoog niveau kan presteren."

Deel dit artikel

Link gekopieerd