Terug

Volg Vandaag Inside

Toto Wolff komt terug op uitspraken over Max Verstappen: ‘Niet slim van me’

Toto Wolff komt terug op uitspraken over Max Verstappen: ‘Niet slim van me’

Unspecified

15 sep 2023, 16:28

Mercedes-teambaas Toto Wolff is teruggekomen op de ‘Wikipedia-uitspraken’ die hij deed na de historische zegereeks van Max Verstappen. Hij geeft toe dat het niet de slimste uitspraken waren, maar slikt zijn woorden niet helemaal in.

Verstappen veroverde tijdens de Grand Prix van Italië zijn tiende overwinning op rij, waarmee hij het record van Sebastian Vettel verbrak. Wolff gaf na de race aan dat het voor hem niet belangrijk zou zijn geweest. “Ik weet niet of Max om die records geeft. Het is niet iets wat voor mij belangrijk zou zijn. Die cijfers zijn toch voor Wikipedia en niemand leest dat."

Wolff ziet in dat zijn reactie tot veel ophef heeft geleid. Toch slikt hij zijn woorden niet helemaal in. "Als je naar die uitspraken kijkt, kan je in die omstandigheden denken: 'Was dit het slimste wat ik kon zeggen?' En misschien was dat niet zo", geeft de Mercedes-teambaas toe. "Maar dat is altijd mijn mentaliteit geweest en iets wat ik van Niki Lauda heb overgenomen."

Wolff refereert hier naar het verhaal over de 2019 overleden Niki Lauda. De drievoudig wereldkampioen gaf ooit al zijn prijzen aan een autowasstraat in ruil voor een leven lang gratis wasbeurten. “In mijn huis zal je ook weinig trofeeën zien staan.”

“Wat ik probeer te zeggen, is dat het in mijn ogen vooral belangrijk is wie er op dit moment het beste presteert. De beste persoon in de beste auto wint het WK en daar heb ik zeker waardering voor."

Deel dit artikel

Link gekopieerd