Terug

Volg Vandaag Inside

Totale chaos in Zuid-Amerika: 10 rode kaarten tijdens Argentijnse bekerfinale

Totale chaos in Zuid-Amerika: 10 rode kaarten tijdens Argentijnse bekerfinale

Unspecified

7 nov 2022, 09:46

Bij Ajax - PSV sloeg zondagmiddag de vlam in de pan na het laatste fluitsignaal, maar in Argentinië deden ze daar nog een schepje bovenop. Scheidsrechter Facundo Tello deelde namelijk tien rode kaarten uit in de bekerfinale tussen Boca Juniors en Racing Club (1-2).

De reguliere speeltijd verliep nog vrij rustig, maar net voor het laatste fluitsignaal ontsporen de eerste spelers van beide ploegen. Na een opstootje stuurt Tello twee spelers van beide teams van het veld. Door de 1-1 stand komt er een verlenging en daar gaat het volledig mis.

In de vurige verlenging ontvangt Boca-middenvelder Alan Valera zijn tweede gele kaart, maar het gaat pas echt fout in de slotfase van de extra tijd. Racing-invaller Carlos Álcaraz kopt net voor de tijd de 2-1 binnen en viert dat op een provocerende manier voor de toeschouwers van de tegenstanders.

De actie van Álcaraz zorgt voor typische Zuid-Amerikaanse taferelen. De spelers van Boca reageren fel op de actie en Álcaraz wordt bij zijn oor gegrepen, geduwd en krijgt een bal naar zijn hoofd gesmeten. Daarna ontstaat er een flink opstootje tussen beide teams.

Scheidsrechter Tello reageert keihard op het Argentijnse temperament een deelt maar liefst zeven extra rode kaarten uit. Vijf voor Boca Juniors en nog twee voor Racing Club, inclusief doelpuntenmaker Álcaraz.

Deel dit artikel

Link gekopieerd