Terug

Volg Vandaag Inside

TOP Oss en Amnesty slaan handen ineen: 'Laat arbeiders niet in hun hempie staan'

TOP Oss en Amnesty slaan handen ineen: 'Laat arbeiders niet in hun hempie staan'

Unspecified

4 nov 2022, 20:20

TOP Oss is een bijzondere samenwerking met Amnesty International aangegaan om iets te doen voor de uitgebuite gastarbeiders bij het WK voetbal in Qatar. Tijdens de warming up van TOP Oss - PEC Zwolle droegen de spelers een zwart shirt met het logo van Amnesty erop.

Het zwarte tricot met het logo van Amnesty is in een gelimiteerde oplage geproduceerd en is na de wedstrijd te koop. De opbrengst gaat naar Amnesty International. Ook kan men rond de wedstrijd de petitie van Amnesty voor de arbeiders in Qatar ondertekenen. Voorafgaand aan het duel toonden de spelers van Oss een spandoek met daarop: "FIFA en Qatar, laat arbeiders niet in hun hempie staan."

"Wij gaan als TOP Oss het verschil niet maken", verklaarde aanvoerder Rick Stuy van den Herik. "Maar het is goed dat deze misstanden van meerdere kanten belicht worden. We kunnen het niet meer veranderen, maar we kunnen wel besef creëren. Om als voetbalwereld ten minste te proberen de mensen die hieronder te lijden hebben gehad, te helpen en te voorkomen dat zoiets in de toekomst opnieuw gebeurt."

Deel dit artikel

Link gekopieerd