Terug

Volg Vandaag Inside

‘Toen is Tadić tot de conclusie gekomen: dit wordt wéér een tussenjaar voor Ajax'

‘Toen is Tadić tot de conclusie gekomen: dit wordt wéér een tussenjaar voor Ajax'

Unspecified

17 juli 2023, 16:13

Mike Verweij ziet het vertrek van Dusan Tadić bij Ajax als een nederlaag voor de Amsterdamse club. De Ajax-watcher van De Telegraaf beseft dat Tadić niet zijn beste seizoen achter de rug heeft, maar wijst naar de statistieken van de 34-jarige Serviër.

“Ajax heeft in de persoon van Sven Mislintat een 'data-Duitser' aangesteld en volgens mij heb je geen betere data gehad dan Tadić de afgelopen jaren”, zegt Verweij in de podcast Kick-off. “Hij was gewoon elk jaar de meest waardevolle speler in de Eredivisie, qua doelpunten en assists. Hij heeft geen enkele Eredivisiewedstrijd gemist sinds zijn komst. Krankzinnige statistieken, en dan laat je zo’n speler gaan…”

Verweij vertelt over een gesprek tussen Tadić en de clubleiding, en spreekt van een pijnlijk moment voor Ajax. “In het onderhoud van donderdag is heel duidelijk geworden dat de ambities van Tadić, die een absolute winnaar is, niet meer overeenkomen met die van Ajax. Er is inzage gegeven in welke spelers zij wilden halen. Toen is Tadić tot de conclusie gekomen: dit wordt weer een tussenjaar, of weer een moeizaam jaar. En toen vond Tadić het beter om te gaan vertrekken.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd