Terug

Volg Vandaag Inside

'Tinder Swindler' ontkent oplichting: 'Ik was gewoon vrijgezel die meisjes wilde ontmoeten'

'Tinder Swindler' ontkent oplichting: 'Ik was gewoon vrijgezel die meisjes wilde ontmoeten'

Unspecified

19 feb 2022, 13:32

Simon Leliev heeft voor het eerst een interview gegeven sinds de release van de veelbesproken Netflix-documentaire The Tinder Swindler, waarin hij wordt beschuldigd van het oplichten van een groot aantal vrouwen. In het Amerikaanse nieuwsprogramma Inside Edition van CBS ontkent hij dat hij een oplichter is.

'Ik was gewoon een vrijgezel die wat meisjes wilde ontmoeten via Tinder', stelt Leviev in een vrijgegeven preview van het gesprek. De geboren Israëliër, ook bekend onder de namen Shimon Hayut of David Sharon, zegt dat hij een "heer" is en absoluut "geen monster'. Ook vindt Leliev dat mensen niet te vroeg moeten oordelen. "Mensen kennen mij niet, dus daar kunnen ze geen oordeel over hebben.'

Het complete gesprek, dat is opgeknipt in twee delen, wordt maandag en dinsdag uitgezonden.

In The Tinder Swindler verklaren drie slachtoffers, onder wie een Nederlandse, dat Leviev via datingapp Tinder verschillende vrouwen voor miljoenen euro's zou hebben opgelicht. Hij liet ze geloven dat hij schatrijk was en een zoon van een diamantmagnaat. In de documentaire is te zien dat hij verschillende vrouwen inpalmde en daarna verklaarde dat hij in gevaar verkeerde en geld nodig had. De slachtoffers gaven hem contant geld of hun creditcards en geloofden dat hij hen later terug zou betalen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd