Terug

Volg Vandaag Inside

Timmermans ontkent oproep tot geweld tegen Wilders: 'Dit doet hij altijd!'

Unspecified

21 apr 2024, 12:16

GroenLinks-PvdA-leider Frans Timmermans ontkent dat hij heeft opgeroepen tot geweld tegen PVV-leider Geert Wilders.

"Dit doet Wilders altijd als hij kritiek krijgt. Dan slaat hij om zich heen", zegt hij zondag in een verklaring. "Mijn middelen zijn altijd parlementair en niets anders. Iedere andere suggestie werp ik verre van me."

Wilders zei zaterdagavond aangifte te gaan doen tegen Timmermans, die in een toespraak had gezegd: "Wij zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt." Dus ook geen geweld, vulde Wilders in.

Twee demissionaire kabinetsleden namen het in televisie-interviews op voor Timmermans. "Deze partij opereert alleen maar binnen de grenzen van de rechtsstaat. En Frans Timmermans zeker", zei Defensieminister Kajsa Ollongren in WNL op Zondag. Minister van Financiën Steven van Weyenberg sprak in Buitenhof van een "circus" en zei: "Ik denk dat eigenlijk helemaal niemand gelooft dat hij iets kwaads bedoelde, anders dan dat hij zich politiek zal verzetten tegen Wilders."

In Vandaag Inside liet Johan onlangs weten dat hij de problemen in Nederland ziet toenemen en hoopt hij dat er snel een kabinet wordt gevormd met Wilders. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd