Terug

Volg Vandaag Inside

Ten Hag: 'Zware, maar heel mooie loting voor Ajax'

Ten Hag: 'Zware, maar heel mooie loting voor Ajax'

Unspecified

1 okt 2020, 02:00

Trainer Erik ten Hag erkende dat de loting van Ajax voor de groepsfase van de Champions League een stuk beter had kunnen uitvallen. "Dit is echt een heel zware loting", zei hij. "Maar we kijken ernaar uit. We willen graag op dit podium acteren. We lopen hier niet voor weg. Dit is wat we willen."

Ajax werd tijdens de loting in Genève gekoppeld aan Liverpool, Atalanta en FC Midtjylland. "Liverpool behoeft geen uitleg", zei Ten Hag over de ploeg van de Nederlandse spelers Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum. "Dat is een topploeg met klassespelers. Liverpool en Bayern München zijn de trendsetters in Europa. Het is mooi om tegen Liverpool te spelen, al is het jammer dat onze fans waarschijnlijk niet mee kunnen. Liverpool tegen Ajax is wel een affiche."

Atalante is misschien wel de sterkste ploeg die in pot 3 van de loting zat, besefte ook ten Hag. "Zij waren vorig seizoen de revelatie van de Champions League", zei de trainer van Ajax over de ploeg met de Nederlanders Sam Lammers, Hans Hateboer en Marten de Roon. "Het is een echte 'pressingploeg", net als Vitesse maar dan wel een stukje beter."

Ten Hag wist nog niet heel veel over FC Midtjylland. "Maar ik heb een Deense assistent", doelde hij op Christian Poulsen. "Hij kan mij vast wel wat vertellen. Ze hebben drie voorronden overleefd en spelen erg opportunistisch. Ze zijn de kampioen van Denemarken en staan nu ook bovenaan. Ook dat wordt geen makkie."

Deel dit artikel

Link gekopieerd