Terug

Volg Vandaag Inside

Ten Hag: winnen, liefst met attractief spel

Ten Hag: winnen, liefst met attractief spel

Unspecified

1 okt 2019, 22:32

Trainer Erik ten Hag van Ajax keek vlak voor de laatste training van Ajax voor het uitduel met Valencia naar de steile tribunes van het kolossale Estadio Mestalla. "Dit is historie, hier kan het tekeergaan", zei hij. "Maar dat vrezen we niet. De supporters staan niet op het veld, daar moeten de spelers het doen."

"De emotie van de fans slaat wel vaak over op de ploeg", weet Ten Hag. "Ze spelen technisch hoogwaardig voetbal in een heel hoog tempo. We krijgen te maken met een heel sterke tegenstander."

Concessies aan de eigen speelstijl gaat Ajax niet doen, benadrukte Ten Hag. "We gaan ook hier voor de winst, het liefst met attractief voetbal. Al wil ik geen trucjes om de trucjes zien. Het moet wel functioneel zijn. Anders zijn ze bij mij aan het verkeerde adres."

Keuzes

Ten Hag moet twee belangrijke beslissingen nemen voordat hij zijn basisformatie compleet heeft. Start Sergiño Dest als rechtsback of krijgt de net van een blessure herstelde Noussair Mazraoui zijn vertrouwen? Keert Edson Álvarez terug in de ploeg of kiest hij voor een heel aanvallende ploeg met Donny van de Beek als controlerende middenvelder. "We kunnen alle kanten op", zei Ten Hag. "Dit seizoen hebben we wel zestien of zeventien basisspelers."

De persconferentie van Ten Hag werd door opvallend veel Spaanse journalisten bezocht. Ajax heeft naam gemaakt in Spanje, na de ruime uitzege van vorig seizoen op Real Madrid (4-1). "Ze kennen Ajax en zullen zich beter op ons instellen. Maar dat is ook weer een mooie uitdaging voor ons."

Deel dit artikel

Link gekopieerd