Terug

Volg Vandaag Inside

Ten Hag: Standard Luik gerenommeerde ploeg

Ten Hag: Standard Luik gerenommeerde ploeg

Unspecified

6 aug 2018, 21:13

LUIK (ANP) - Ajax-trainer Erik ten Hag moest even lachen toen hij hoorde hoe zijn collega Michel Preud'homme van Standard Luik de laatste persconferentie voor de eerste ontmoeting van dinsdag tussen beide clubs had aangegrepen om de bezoekers uit Amsterdam hoog op een voetstuk te plaatsen. ,,Dat is echt typisch België", stelde hij.

Volgens Preud'homme is Ajax torenhoog favoriet in de aanloop naar de dubbele ontmoeting in de derde voorronde van de Champions League. ,,De druk ligt niet bij ons", stelde de oud-trainer van FC Twente. ,,Zij hebben bijna 50 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers. Zij hebben ook een ploeg die in de Champions League thuishoort."

,,Dat is de bekende tactiek van België tegen Nederland", counterde Ten Hag. ,,Maar Standard is een gerenommeerde ploeg. Ik denk dat onze kansen gelijk zijn. De vorm van twee dagen bepaalt wie verder gaat."

Concurrentie toegenomen

Ten Hag ziet dat de concurrentie deze zomer is toegenomen bij Ajax. Dat dwingt hem tot soms lastige keuzes. Vorige week passeerde hij Donny van de Beek voor het uitduel met Sturm Graz. Nu komt het moment dichtbij om na Dusan Tadic ook Daley Blind in te passen in zijn elftal. De teruggekeerde Amsterdammer moet met Matthijs de Ligt het hart van de defensie gaan vormen. Frenkie de Jong komt dan in beeld voor een plaats op een toch al overvol middenveld.

,,Daley is klaar om te starten", zei Ten Hag voordat hij snel een voorbehoud maakte. ,,Maar dat was hij vorige week ook al. Toen hebben we toch anders besloten. We kijken niet alleen naar ons zelf maar ook naar de tegenstander. Het zou kunnen dat ik nu één of twee posities anders ga invullen. Met elf spelers red je het niet, de breedte van de bank bepaalt de afloop van het seizoen."

,,Van elke dag elkaar uitdagen worden voetballers beter", zei Ten Hag die er ook voor moet zorgen dat zijn spelers voor elkaar door het vuur blijven gaan. De coach baalt een beetje van de manier waarop Hakim Ziyech zijn shirt met nummer tien is kwijtgeraakt aan Tadic. ,,Dat is een vervelend kwestie¨, zei hij. ,,Hakim had een vertrekwens maar wil alleen weg als hij een ideaal plaatje heeft. Tijdens de onderhandelingen met Tadic was nummer tien aan hem beloofd. Maar Hakim is heel blij met een goede speler als Tadic en andersom is dat ook zo."

Deel dit artikel

Link gekopieerd