Terug

Volg Vandaag Inside

Ten Hag sluit terugkeer bij oude werkgever niet uit

Ten Hag sluit terugkeer bij oude werkgever niet uit

Unspecified

21 okt 2019, 15:25

Erik ten Hag sluit niet uit dat hij ooit terugkeert bij Bayern München. Dat laat de Ajax-trainer deze week doorschemeren in een interview met Kicker. Ten Hag stond tussen 2013 en 2015 aan het roer bij het tweede team van Bayern. De 49-jarige oefenmeester kwam vervolgens via FC Utrecht bij Ajax terecht, waar hij sinds eind december 2017 in dienst is.

'Ik ben nooit op jacht. Toch sluit ik niks uit. Maar ik ben bijna vijftig en geen dromer. Het komt of het komt niet. Ik ben erg gelukkig bij Ajax, al weet ik ook dat ik hier niet nog tien jaar zal werken. Er komt een dag dat we afscheid van elkaar nemen', vertelt Ten Hag, die het een ‘privilege’ noemt om werkzaam te zijn bij de Amsterdammers.

'Er zijn maar een aantal topclubs in Europa en Ajax is er één van', gaat de oefenmeester verder. In 2013 verruilde Ten Hag Go Ahead Eagles voor Bayern München, waar hij onder Josep Guardiola als trainer van het tweede elftal werkte. 'Het was belangrijk om bij een club als Bayern München aan de slag te gaan, waar Guardiola op dat moment werkte. Matthias Sammer werkte met een strategische aanpak en mentaliteit, dat zag je terug bij de club.'

Ten Hag hoopt dat hij 'continuïteit' heeft gebracht in Amsterdam en dat Ajax nu weer tot de 'Europese elite' behoort. Afgelopen seizoen leidde hij de Amsterdammers voor het eerst sinds 2012 naar de dubbel en voor het eerst sinds 1997 weer naar de halve finale van de Champions League. Vorig jaar werd Ten Hag nog gelinkt aan Bayern, toen Niko Kovac onder druk stond. Ten Hag heeft nog een contract tot medio 2022 bij Ajax.

VIDEO - René oppert salarisverhoging voor Ten Hag

René oppert salarisverhoging voor Ten Hag
3:25
René oppert salarisverhoging voor Ten Hag

Deel dit artikel

Link gekopieerd