Terug

Volg Vandaag Inside

Ten Hag kritisch op gevierde ster Antony: 'Daar werkten we in Amsterdam al aan'

Ten Hag kritisch op gevierde ster Antony: 'Daar werkten we in Amsterdam al aan'

Unspecified

10 okt 2022, 14:41

Antony beleeft een droomstart in de Premier League. In zijn eerste drie wedstrijden wist de Braziliaan telkens te scoren, een record bij Manchester United. Ondanks de vele goals is trainer Erik Ten Hag toch kritisch op zijn buitenspeler.

"We moeten meer van hem verwachten. Hij heeft uitdagingen nodig, daarom is hij naar de Premier League gekomen", vertelt Ten Hag tegenover The Athletic. "In de eerste weken heeft hij doelpunten gemaakt en goede dingen laten zien, maar ik zag ook veel ruimte voor verbetering in zijn spel. Ik was blij om te zien dat hij tot scoren kwam nadat hij vanachter de verdediging kwam."

Toch vindt Ten Hag dat Antony nog te vaak voor dezelfde actie kiest en wil dat graag veranderen. De oud-trainer van Ajax wil dat de oud-Ajacied vaker buitenom gaat en onvoorspelbaarder wordt. "Daar moeten we aan werken en dat hebben we in Amsterdam ook al gedaan. Hij kan ook voorzetten geven met zijn rechterbeen. Hij is een jonge speler die we moeten ontwikkelen, maar dat moet hij zelf ook doen", concludeert Ten Hag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd