Terug

Volg Vandaag Inside

'Tahirovic is één van de grootste talenten op deze positie die ik ooit heb gezien'

'Tahirovic is één van de grootste talenten op deze positie die ik ooit heb gezien'

Unspecified

21 juni 2023, 17:51

Sven Mislintat is zeer te spreken over zijn kersverse Ajax-aanwinst Benjamin Tahirovic, zo vertelt hij aan Ajax TV. De 20-jarige middenvelder komt over van AS Roma en tekende woensdagmiddag officieel in Amsterdam.

"Hij kan goed koppen, heeft veel kracht en hij is erg snel voor zijn lengte dus dat is goed. Hij is naar mijn mening één van de grootste talenten op deze positie die ik ooit heb gezien", aldus de nieuwe technisch directeur van Ajax.

Tahirovic begon zijn profloopbaan bij het Zweedse Vasalunds IF. AS Roma nam hem in 2021 over. Afgelopen seizoen kwam hij in elf competitiewedstrijden in actie voor de club uit Rome.

"Dit is een heel grote stap in mijn carrière: een nieuwe club, nieuwe ploeggenoten, een nieuwe taal en een nieuwe stad. Maar daar zal ik vanzelf aan wennen", zei Tahirovic na zijn transfer naar Ajax. "In het vliegtuig naar Amsterdam was ik nog een beetje zenuwachtig. Maar nu ben ik opgelucht en blij. Ik speel het liefst controlerend op het middenveld, op 'zes'. Ik denk dat die positie ook het beste past bij mijn kwaliteiten als speler. Ik ben technisch sterk, heb een goede pass en houd van balbezit."

Deel dit artikel

Link gekopieerd