Terug

Volg Vandaag Inside

'Tadić lijkt wel de machtigste man bij Ajax'

'Tadić lijkt wel de machtigste man bij Ajax'

Unspecified

30 mei 2023, 17:38

Kenneth Perez en Arno Vermeulen vinden dat Ajax een keuze moet maken over het wel of niet aanblijven van Dušan Tadić bij de club. Dat vertellen zij in het ESPN-programma Voetbalpraat.

Vermeulen laat in het programma weten dat hij het opvallend vindt dat het bij de Amsterdammers zo vaak over de positie van de Serviër gaat: "Dat wordt een boek op zich. Hij lijkt wel de machtigste man bij Ajax. Het gaat altijd over de invloed van Tadić en wat ze met hem aan moeten." Perez vindt dat Ajax afscheid van de voetballer moet nemen, als ze hem niet belangrijk willen maken: "Je moet dan een keuze maken."

Vermeulen vertelt dat de voetballer in cijfers onomstotelijk bewezen heeft dat hij goed genoeg is, maar dat ook andere factoren een rol spelen: "Omdat hij zo ongelofelijk overheersend is door zijn karakter en je bang bent dat je er problemen van krijgt wanneer je hem op de bank zet. Dan moet je afscheid van hem nemen."

De Deense analist voegt hieraan toe dat Ajax bij het samenstellen van de selectie daar al rekening mee moet houden: "Zowel technisch als tactisch, maar ook qua karakter en DNA van het team", besluit hij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd