Terug

Volg Vandaag Inside

'Tadić haalt het bloed onder je nagels vandaan met zijn ouwe wijven-gedrag'

'Tadić haalt het bloed onder je nagels vandaan met zijn ouwe wijven-gedrag'

Unspecified

2 mei 2023, 08:56

Dick Jol had in zijn tijd als scheidsrechter harder opgetreden tegen Dušan Tadić in de bekerfinale van afgelopen zondag tegen PSV. De oud-arbiter is niet te spreken over het gedrag van de Ajax-aanvoerder, zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

"De Ajax- en PSV-spelers gaven het slechtst denkbare signaal naar al die jongens en meiden op amateurvelden", zegt Jol. "Neem zo’n Tadić. Die vent haalt toch voortdurend het bloed onder je nagels vandaan met zijn ouwe wijven-gedrag? Als ik nog scheidsrechter was, dan zou hij na de eerste keer meteen geel krijgen. En zou ‘meneer Tadić’ dan commentaar hebben, dan kon hij direct vertrekken. Dat is de remedie tegen lui, die alleen maar bezig zijn om tegenstanders en supporters te tergen: genadeloos optreden."

Het viel Jol op dat scheidsrechter Dennis Higler 'pas in de 43ste minuut een gele kaart voor wangedrag uitdeelde in De Kuip'. Higler deelde afgelopen zondag maar liefst 11 gele kaarten uit, de meeste ooit tijdens een bekerfinale. "Voetballers zijn net kleine kinderen", vervolgt Jol. "Als je ze één snoepje geeft, graaien ze het liefst de hele snoeppot leeg. Daarom moet je ze kort houden."

Volgens Jol is het dankzij Higler een 'draak van een finale geworden'. "Een capabele scheidsrechter had zondag direct laten zien dat híj de baas is. Dat verzuimde Higler, die zich alle relletjes maar liet gebeuren. Dankzij hem is het zo’n draak van een finale geworden. Echt, als vader van jonge kinderen had ik de tv uitgezet. En ik ben niet de enige, vermoed ik. Door dit gedrag stromen de stadions straks leeg", aldus de oud-scheidsrechter.

Deel dit artikel

Link gekopieerd