Terug

Volg Vandaag Inside

Tadic: 'De wisselspelers van vorig seizoen zouden nu allemaal basisspeler zijn'

Tadic: 'De wisselspelers van vorig seizoen zouden nu allemaal basisspeler zijn'

Unspecified

11 apr 2023, 09:36

Dusan Tadic vindt dat de selectie van Ajax te weinig kwaliteit heeft dit seizoen. Dat laat de Serviër weten in gesprek met Voetbal International.

Tadic vertelt dat hij vindt dat de selectie van de Amsterdammers een kwaliteitsimpuls nodig heeft: "Laat ik een voorbeeld geven. De wisselspelers van vorig seizoen zouden nu allemaal basisspeler zijn. Dat toont volgens mij aan dat je een beter team moet hebben. Begrijp me niet verkeerd, maar we moeten wel realistisch zijn."

Volgens de aanvaller is dit het slechtste Ajax waarin hij tot nu toe heeft gespeeld: "Ik denk dat iedereen zich daar wel van bewust is. Alle spelers zullen dit ook beamen. We praten nu niet over dingen die niemand weet. Maar het is wel hard en moeilijk om dit hardop te zeggen, het is wel de realiteit."

De moeilijke transferzomer is volgens de Serviër één van de oorzaken van de matig samengestelde selectie: "De club zat gewoon in een hele lastige situatie. Na het vertrek van Marc Overmars kwam er heel veel samen, laat ik op spelersvlak een voorbeeld noemen. Noussair Mazraoui die transfervrij vertrok, Ryan Gravenberch die nog maar één jaar contract had, niet wilde verlengen, en dus ook moest worden verkocht. Zomaar twee spelers die vertrokken. Als je Marc Overmars nog had gehad, of een technisch directeur, dan had je je daar als club beter op kunnen voorbereiden. Nu kwam alles samen, en je kan niet die of die de schuld geven."

Ook de veranderingen in de technische staf speelden volgens Tadic een rol: "Het was de hele situatie waarin Ajax terecht was gekomen. Niet alleen Overmars, maar ook Erik ten Hag vertrok. De twee belangrijkste mensen op technisch vlak. Daardoor liepen we als club achter de feiten aan. Zo is het gewoon", besluit hij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd