Terug

Volg Vandaag Inside

Sywert van Lienden wenst Matthijs van Nieuwkerk 'sterkte' na vertrek bij BNNVARA

Sywert van Lienden wenst Matthijs van Nieuwkerk 'sterkte' na vertrek bij BNNVARA

Unspecified

21 nov 2022, 15:12

Sywert van Lienden zegt op Twitter dat hij het 'triest' vindt dat Matthijs van Nieuwkerk per direct stopt bij BNNVARA en wenst de presentator "sterkte". Van Lienden zat regelmatig bij Van Nieuwkerk aan tafel in het programma De Wereld Draait Door.

Van Nieuwkerk zei maandag tegen het ANP dat hij voorlopig zijn werk neerlegt en stopt bij BNNVARA. Hij zei dat hij niet meer met de omroep kon werken omdat "mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid". De presentator raakte in opspraak nadat de Volkskrant vrijdagavond een groot onderzoek had gepubliceerd naar de werkcultuur bij De Wereld Draait Door. Medewerkers beschreven in de Volkskrant "extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen".

Van Lienden raakte zelf in opspraak vanwege de mondkapjesdeal. In 2020 maakte hij zich sterk voor de aanschaf van medische mondkapjes, die toen wereldwijd enorm schaars waren. Met zijn Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA) wilde hij zorgen dat Nederland snel miljoenen mondkapjes zou krijgen en hij beweerde dat belangeloos te doen. Volgens het Openbaar Ministerie hebben Van Lienden en zijn zakenpartners klanten vanuit SHA doorgesluisd naar een commerciële bv en daarmee miljoenen verdiend.

René en Johan stonden maandagavond lijnrecht tegenover elkaar in een discussie over het Volkskrantartikel waarin tientallen oud-medewerkers van DWDD spreken over wangedrag van presentator Matthijs van Nieuwkerk. Bekijk het in de video hieronder.

René en Johan clashen over Matthijs van Nieuwkerk: 'Jij lult uit je nek!'
18:41
René en Johan clashen over Matthijs van Nieuwkerk: 'Jij lult uit je nek!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd