Terug

Volg Vandaag Inside

‘Sven Mislintat zoekt steun om Maurice Steijn op straat te zetten’

Unspecified

19 sep 2023, 17:38

De positie van Maurice Steijn bij Ajax wankelt. Voetbal International meldt dat Sven Mislintat intern steun zoekt om de trainer de wacht aan te leggen.

In een uitgebreide analyse schrijft het voetbalmagazine dat Mislintat bij zowel Jan van Halst als Maurits Hendriks aandringt op steun voor het ontslaan van Steijn. “Terwijl de trainer aan de andere kant wel het volste vertrouwen geniet van de staf en de spelersgroep.”

Amper drie maanden geleden was Mislintat nog heilig overtuigd van de keuze voor Steijn in wie hij de ultieme 'overperformer' zag. Zo verkondigde hij twee weken geleden, voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, dat Steijn nog alle tijd zou krijgen om er een draaiend geheel van te maken en er pas over een paar maanden de eerste conclusies konden worden getrokken.

De Duitser zag in Steijn dan ook de ideale trainer die aan de gang moest met de spelers die hij als technisch directeur zou leveren. "Een uitgangspunt dat Mislintat vooraf allerminst kenbaar maakte richting Steijn, die daardoor op zijn beurt, net als de rest van de technische staf, scouting en jeugdopleiding, de transferperiode vol verbazing en ergernissen onderging. In plaats van alle eilandjes binnen Ajax op technisch vlak te verbinden, is er met de dag meer onderlinge weerstand ontstaan", aldus VI.

Johan Derksen reageert in bovenstaande video op het nieuws over het onderzoek van Sven Mislintat bij Ajax.

Deel dit artikel

Link gekopieerd