Terug

Volg Vandaag Inside

'Stiekem vindt Johan het wel leuk, maar hij moet ook een beetje de brombeer spelen natuurlijk'

'Stiekem vindt Johan het wel leuk, maar hij moet ook een beetje de brombeer spelen natuurlijk'

Unspecified

29 sep 2023, 18:01

Wilfred Genee heeft in gesprek met RTL Boulevard vooruitgeblikt op Vandaag Inside Live. Op zondag 10 december keren Johan, Wilfred en René terug in de Ziggo Dome, om terug te blikken op alle hoogte- en dieptepunten van 2023. Kaarten zijn »HIER« te koop.

Het wordt de tweede editie van Vandaag Inside Live, want ook in 2022 stonden Johan, Wilfred en René in de Ziggo Dome. Wilfred vertelt: "Vorig jaar hebben we dat eigenlijk als een spontane actie gedaan, toen we twintig jaar in het vak zaten met het programma. Toen dachten we: weet je wat, we gaan twintig jaar terugkijken. En dat beviel zo goed en werd zo goed ontvangen, dat we dachten dat het leuk is om het nog een keer te doen."

"We gaan op 10 december het jaar 2023 bespreken, als een oudejaarsconference," gaat de presentator verder. "Er is dit jaar natuurlijk weer ongelooflijk veel gebeurd, en Johan op z'n genuanceerde manier en René met z'n relativering hebben dat al goed kunnen bespreken. Maar het is ook wel leuk om daarop terug te kijken, op wat ze in de periode januari, februari, maart hebben gezegd, hoe ze er toen over dachten en hoe ze er nu over denken. Daarnaast proberen we een aantal verrassende gasten erbij te krijgen en een paar geweldige artiesten."

Twee artiesten kan Wilfred al onthullen: "Marco Schuitmaker, van de Engelbewaarder, én Danny Vera, en dat vind ik hartstikke leuk. Danny is ooit begonnen bij ons, met z'n band, en hij is nu gewoon een wereldster. Hij is ons ontgroeid en veel groter dan wij ooit zullen worden. En dat hij erbij is, vind ik fantastisch."

Of Johan ook uitkijkt naar de grote liveshow? "Johan vindt het eigenlijk verschrikkelijk. Maar ik denk dat hij diep, diep, diep, maar echt heel diep in z'n hart, het stiekem ook wel een beetje leuk vindt. Vorig jaar kwamen er 12.000 mensen voor ons, onze trouwe fans zaten allemaal in de zaal. Die mensen hebben ons ooit de Televizier-Ring bezorgd en alle andere prijzen die we hebben gewonnen. Dus diep in z'n hart vindt hij het wel leuk, maar Johan moet ook een beetje de brombeer spelen natuurlijk."

In gesprek met RTL Boulevard ging het ook nog even over de toekomst van Johan, die inmiddels al 74 jaar oud is. Wilfred zegt daarover: "Michael van Praag is 76 en gaat weer in de RvC zitten bij Ajax, je ziet Maarten van Rossem nog steeds overal opduiken en Johan wordt pas 75. Nog hartstikke jong dus, vergeleken met Maarten van Rossem."

"Tuurlijk zou het ook een keer voorbij kunnen zijn, maar hij zegt zelf ook, en dat zie je ook aan hem: Als ik thuis achter de geraniums ga zitten, word ik pas echt verdrietig. Zolang hij dit kan doen... Hij is het orakel van Nederland! Dat geeft hem zoveel energie. Maar aan alles komt een keer een eind. We hebben als grap weleens gezegd: dan zetten we 'm op en zetten we z'n stem eronder, maar dat gaat misschien net iets te ver. Johan is echt ongelooflijk cruciaal voor dit programma, maar er komt een keer een tijd dat het voorbij is," besluit Wilfred.

Tickets voor Vandaag Inside LIVE zijn »HIER« te koop!

Deel dit artikel

Link gekopieerd