Terug

Volg Vandaag Inside

Steijn uit kritiek op Ajax-spelers: ‘Daar ga ik met deze gasten over praten’

Steijn uit kritiek op Ajax-spelers: ‘Daar ga ik met deze gasten over praten’

Unspecified

23 juli 2023, 12:25

Na de nederlaag van Ajax tegen het Belgische Anderlecht windt Maurice Steijn er geen doekjes om. Zo stoort de trainer van de Amsterdammers zich aan het geklaag van zijn spelers en vindt hij zijn ploeg verdedigend niet sterk genoeg.

Over het verlies van Ajax met 3-0 in Brussel vertelt Steijn aan het Algemeen Dagblad: “Het positieve is dat je veel balbezit en kansen hebt gehad, maar verdedigend was het heel matig. Elke aanval van Anderlecht was haast een grote kans. We hebben wel kunnen zien waar de pijnpunten liggen. Waar we vanaf moeten, en dat valt me op sinds ik ben begonnen, is dat we te pas en te onpas naar voren willen stappen en hele grote ruimtes in onze rug achterlaten. Daar trainen we op en dat laten we veel zien.”

De Ajax-trainer stoort zich overigens ook aan het gedrag van zijn spelers tijdens de wedstrijd: “We moeten ook af van die reacties op de scheidsrechter en tegenstanders. Daar ga ik met deze gasten wel over praten. Het eerste halfuur na rust vond ik goed. Ook aan de bal. Dan moet je de 1-1 maken. Daarvoor hebben we drie grote kansen gehad. Deze wedstrijd kon ook in 5-5 eindigen.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd