Terug

Volg Vandaag Inside

Steijn legt uit waarom Ajax niet sneller handelt op de transfermarkt

Steijn legt uit waarom Ajax niet sneller handelt op de transfermarkt

Unspecified

29 juli 2023, 21:05

Maurice Steijn en Sven Mislintat zijn het er na de nederlaag tegen FC Augsburg over eens dat Ajax zo snel mogelijk versterkingen nodig heeft, maar nu legt de kersverse Ajax-trainer uit waarom Ajax niet sneller handelt op de transfermarkt: “Één eruit, dan één erin”, citeert Voetbal International.

Steijn gaf na het verloren oefenduel met 3-1 tegen de Duitse club toe dat de manier waarop de tegengoals tot stand kwamen hem de nodige hoofdbrekens bezorgt: “We hebben wel fases gedomineerd en creëerden kansen. Alleen geef je uit het niks drie goals weg. Dat baart zorgen, dat kan ik niet ontkennen. Dat kan niet op die manier. Er moet kwaliteit bij, zeker.”

Volgens de hoofdtrainer van de Amsterdammers komt dit omdat de selectie niet op orde is: “Als je vandaag zag hoe we de laatste tien minuten speelden is dat Ajax-onwaardig. Ik wil geen klaagzang ophangen, want we hebben net een goede trainingsweek achter de rug. De jongens hebben hard gewerkt, maar uiteindelijk missen we gewoon kwaliteit.”

Veel geld uitgegeven

Dat er dus zo snel mogelijk kwaliteit bij moet, heeft Steijn ook besproken met technisch directeur Mislintat: “Daar hebben we het al over gehad. Sven is het daarmee eens, maar hij bepaalt het niet alleen. Er zit een heel apparaat achter waar hij afspraken mee heeft gemaakt de clubleiding. Hetgeen vorig jaar fout is gegaan, er is toen ongelofelijk veel geld uitgegeven, moet nu gerepareerd worden. Dus: één eruit, dan één erin. Voor een coach is dat natuurlijk niet prettig, je loopt achter de feiten aan. Maar het is wel zoals het is op dit moment is”, citeert het voetbalmedium.

Eerder sprak Valentijn Driessen zich in De Oranjezomer uit over het beleid van Sven Mislintat. Bekijk het in onderstaande video!

Valentijn ziet puinhoop bij Ajax: 'Inhoudelijk is het niks bij Sven Mislintat!'
4:20
Valentijn ziet puinhoop bij Ajax: 'Inhoudelijk is het niks bij Sven Mislintat!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd