Terug

Volg Vandaag Inside

Stadion van Marseille blijft voorlopig dicht

Stadion van Marseille blijft voorlopig dicht

Unspecified

29 jan 2019, 13:21

MARSEILLE (ANP) - Kevin Strootman moet met Olympique Marseille de thuiswedstrijden voorlopig in een leeg stadion spelen. De tuchtcommissie van de LFP, de organisator van de Franse voetbalcompetitie, heeft besloten dat het Stade Vélodrome tot nader order dicht blijft voor publiek. Aanleiding voor die drastische maatregel zijn de ongeregeldheden vrijdag tijdens het duel met Lille.

In de tweede helft werd vanaf de tribune vuurwerk op het veld gegooid. Dat ontplofte vlakbij Strootman en zijn ploeggenoot Jordan Amavi. De scheidsrechter dirigeerde daarop alle spelers naar binnen. Het duel werd pas ruim een half uur later hervat. Marseille, dat bezig is een teleurstellend seizoen, verloor in het eigen Vélodrome met 2-1. De ploeg van trainer Rudi Garcia, vorig seizoen finalist in de Europa League, staat op de achtste plaats in de Ligue 1.

De LFP heeft de zaak in onderzoek. In afwachting van een uitspraak blijft het Stade Vélodrome uit voorzorg dicht. Marseille speelt op 5 februari thuis tegen Girondins Bordeaux.

Deel dit artikel

Link gekopieerd