Terug

Volg Vandaag Inside

Spelers stoppen na racisme bij duel in FA Cup

Spelers stoppen na racisme bij duel in FA Cup

Unspecified

19 okt 2019, 21:26

De Engelse voetbalwedstrijd tussen Haringey Borough en Yeovil Town in de voorronde van de FA Cup is gestaakt als gevolg van racistisch gedrag van een deel van de toeschouwers.

Slachtoffer van het gedrag was vooral Douglas Pajetat, de doelman uit Kameroen van Haringey. Afgezien van de racistische geluiden daalde er ook nog een van de tribune gegooid voorwerp op hem neer.

In de 64e minuut hadden de spelers van de thuisclub er genoeg van en stapten van het veld. Ruim een half uur later werd het duel officieel gestaakt. Spelers van beide elftallen kwamen daarna het veld op om het deel van het publiek dat zich wel gedroeg te bedanken.

Op Twitter spreek Haringey, een amateurclub, van een vreselijke middag. "We moeten daar wel bij zeggen dat 99 procent van de fans van Yeovil het ook walgelijk vond."

Afgelopen maandag nog werden spelers van het Engelse nationale elftal racistisch bejegend bij de interland tegen Bulgarije in Sofia. Hierover ontstond internationaal grote ophef. Die wedstrijd werd wel uitgespeeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd