Terug

Volg Vandaag Inside

Sparta laat Maurice Steijn naar Ajax vertrekken

Sparta laat Maurice Steijn naar Ajax vertrekken

Unspecified

12 juni 2023, 17:14

Maurice Steijn vertrekt als trainer bij Sparta Rotterdam en vervolgt zijn loopbaan bij Ajax. De Hagenaar heeft van zijn club toestemming gekregen om zijn doorlopende contract te laten ontbinden. Dat heeft technisch directeur Gerard Nijkamp gezegd, meldt het ANP.

"Maurice heeft ons vanochtend in een gesprek laten weten dat hij naar Ajax wil. Er stonden bepaalde voorwaarden in zijn contract en daar heeft Ajax aan voldaan. We vinden het erg jammer dat Maurice vertrekt, maar als we als Sparta een trainer aan Ajax kunnen afleveren, dan maakt dat ons als Spartanen trots", aldus Nijkamp. "We wilden heel graag door en het einde was voor ons nog niet in zicht. Maar we weten dat het hoort bij dit vak. We zijn trots op hem."

De technisch directeur zei wel verrast te zijn dat Ajax zich zondag meldde voor Steijn. "Er is altijd beweging als je goed presteert. Maar wij waren zeer tevreden over Maurice en we hadden zijn contract graag willen verlengen." De coach had bij de Rotterdamse club nog een doorlopend contract voor een jaar. Sparta moet nu onverwachts op zoek naar een nieuwe trainer. "We waren nog met plan A bezig, maar we hebben altijd een plan B. We zijn de zoektocht al begonnen."

Onder leiding van Steijn eindigde Sparta dit seizoen als zesde in de Eredivisie. De Rotterdammers haalden de finale van de play-offs om Europees voetbal, waarin FC Twente te sterk was. De verwachting is dat de 49-jarige trainer voor drie jaar bij Ajax gaat tekenen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd