Terug

Volg Vandaag Inside

Sparta boekt ten koste van RKC tweede zege van de week

Sparta boekt ten koste van RKC tweede zege van de week

Unspecified

14 mrt 2021, 00:06

Sparta heeft zich ten koste van RKC verzekerd van de tweede overwinning in een week. Op het Kasteel werd het 2-0 voor de Rotterdammers.

Tom Beugelsdijk bracht Sparta, op aangeven van Laros Duarte, na een klein uur aan de leiding met een kopbal. RKC-keeper Kostas Lamprou zat nog aan de bal, maar de inzet van de verdediger was te hard. Voor Beugelsdijk, vorig jaar overgekomen van ADO Den Haag, was het zijn eerste doelpunt in de Eredivisie als Spartaan. Invaller Bryan Smeets, in de 38e minuut in de ploeg gekomen voor Mario Engels, maakte er diep in blessuretijd 2-0 van na een misverstand bij RKC.

RKC, dat al acht uitduels op een rij niet heeft gewonnen, liet weinig zien in Kralingen en de Waalwijkers schoten geen enkele keer op doel. Eerder dit seizoen slaagde de ploeg van trainer Fred Grim er tegen ADO Den Haag ook al niet in op het doel van de tegenstander te schieten.

Voor Sparta, dat zo goed als zeker is van een langer verblijf in de Eredivisie, is het de achtste zege van het seizoen. Dinsdag werd VVV-Venlo al met 1-0 verslagen. Sparta blijft twaalfde en heeft nu 7 punten meer dan nummer 14 RKC.

Deel dit artikel

Link gekopieerd