Terug

Volg Vandaag Inside

Spanje en Italië foutloos in EK-kwalificatie

Spanje en Italië foutloos in EK-kwalificatie

Unspecified

23 mrt 2019, 23:43

VALENCIA (ANP) - Spanje en Italië hebben in hun eerste wedstrijd in het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap voetbal aan de verwachtingen voldaan. Beide voetbalgrootmachten behaalden een overwinning in een thuiswedstrijd.

Spanje zette in Valencia Noorwegen met 2-1 aan de kant. Het team van trainer Luis Enrique was veel beter, maar liet lang na om afstand te nemen. Voor rust scoorde alleen aanvaller Rodrigo.

Het missen van een aantal kansen, brak Spanje na rust bijna op. Noorwegen mocht in de 65e minuut een strafschop nemen en Joshua King benutte die. In de 71e minuut lag de bal, na een niet zo slimme overtreding van doelman Rune Almenning Jarstein, ook aan de andere kant op de stip. Sergio Ramos stiftte de bal in het doel.

Bij Noorwegen had Vitesse-speler Martin Ødegaard een basisplaats. De middenvelder werd na een klein uur spelen gewisseld. AZ-aanvaller Bjørn Johnsen kwam in de 55e minuut als invaller in het veld.

Italië versloeg Finland met 2-0. Nicolò Barella opende in de 7e minuut met een van richting veranderd schot de score. Debutant Moise Kean van Juventus bepaalde in de 74e minuut de eindstand op 2-0.

In de poule van Italië startten Griekenland en Bosnië Herzegovina ook met een overwinning. De Grieken zegevierden bij Liechtenstein: 0-2. Bosnië was in Sarajevo met 2-1 te sterk voor Armenië.

Deel dit artikel

Link gekopieerd