Terug

Volg Vandaag Inside

Spaanse media walgen van actie Lenglet na afgang tegen Bayern München

Spaanse media walgen van actie Lenglet na afgang tegen Bayern München

Unspecified

9 dec 2021, 10:28

Clément Lenglet heeft voor enorme verontwaardiging gezorgd in Spanje, na afloop van de laatste groepsfase-wedstrijd tegen FC Bayern München. De Catalanen werden voor de zoveelste keer afgedroogd in de Champions League (3-0), maar daar leek Lenglet niet van onder de indruk.

De Franse centrale verdediger bleef na het laatste fluitsignaal namelijk nog minutenlang met Bayern-spits Robert Lewandowski op het veld staan en kon zijn lach niet onderdrukken in het gesprek. Marca zag dat ook: 'Terwijl zijn teamgenoten met gebogen hoofd naar de kleedkamer gingen, bleef hij op het middenveld grappen maken met Lewandowski. Vriendelijk gebabbel en gelach van de Fransman in een beeld dat werd vastgelegd door televisiecamera's en fotografen die op de grasmat aanwezig waren', schrijft de Spaanse krant donderdag.

Op de Spaanse televisie werd er ook stilgestaan bij de ophef. 'Schaam je je niet? Miljoenen mensen huilen en je lacht na de verloren wedstrijd', zei analist Jota Jordi in El Chiringuito. Op sociale media kan de actie van de Fransman opmerkelijk genoeg rekenen op steun. 'Schandelijk hoe mensen lachen om een lachende speler... Hij laat zien dat hij alles gegeven heeft en anderen hebben nog niet eens 1% inzet getoond van wat Lenglet heeft laten zien', aldus positieve woorden aan het adres van de verdediger.

Het verlies in München betekende een nieuwe dieptepunt voor Barça. Na de winterstop gaat de formatie van Xavi Hernandez namelijk voor het eerst sinds het seizoen 2000-2001 de Europa Leauge in.

Deel dit artikel

Link gekopieerd