Terug

Volg Vandaag Inside

Spaanse bondsvoorzitter reageert voor het eerst op beruchte kus op mond van speelster

Spaanse bondsvoorzitter reageert voor het eerst op beruchte kus op mond van speelster

Unspecified

21 aug 2023, 10:10

Luis Rubiales, de voorzitter van de Spaanse voetbalbond, zorgde zondag voor opschudding door na de gewonnen WK-finale international Jennifer Hermoso op haar mond te kussen.

Op televisiebeelden is te zien dat Rubiales tijdens de huldiging Hermoso eerst omhelst en haar daarna een kus op de mond geeft. "Ik vond het niet leuk", zei de 33-jarige speelster van FC Barcelona daar later over.

Reactie Rubiales

In gesprek met Radio Marca reageert Rubiales voor het eerst op de ontstane ophef. “Die kus? Er zijn overal idioten. Laten we geen aandacht schenken aan de idioten. Het was een moment tussen twee vrienden die iets vierden”, aldus de Spaanse bondsvoorzitter. “We zijn hier niet voor onzin. Laten we dit negeren en genieten van de goede dingen, in plaats van bezig te zijn met losers. Het was allemaal niet slecht bedoeld. Dat mensen hier hun tijd aan willen verspillen...”

De voetbalsters van Spanje kroonden zich zondag in Sydney voor het eerst tot wereldkampioen. De ploeg van bondscoach Jorge Vilda won met 1-0 van het door Sarina Wiegman gecoachte Engeland, dankzij een doelpunt van aanvoerster Olga Carmona.

Deel dit artikel

Link gekopieerd