Terug

Volg Vandaag Inside

Slot over uitspraken Wieffer: 'Je kan ook overdrijven'

Slot over uitspraken Wieffer: 'Je kan ook overdrijven'

Unspecified

18 aug 2023, 16:40

Arne Slot vindt dat Mats Wieffer na het duel van vorige week met Fortuna Sittard te kritisch over zijn eigen spel was: "Ik vind het goed als spelers kritisch op zichzelf zijn, maar je kan ook overdrijven. Hij was extreem kritisch. Dat is niet handig. Nu hoor je al mensen zeggen dat hij uit vorm is. Na twee duels al."

Wieffer haalde zijn niveau niet in het verloren duel met PSV (0-1) om de Johan Cruijff Schaal. Daarnaast stelde hij vorige week ook teleur in de eerste helft van het duel met Fortuna Sittard (0-0). "Het loopt gewoon niet", zei hij na het gelijkspel tegen de club uit Limburg: "Ik val over de bal heen, dat soort dingetjes. Dat is gewoon niet goed. Ik weet niet waar het aan ligt, maar het is de eerste anderhalve wedstrijd niet goed genoeg. Ik verloor ook veel te vaak de bal. In de tweede helft ging het gelukkig iets beter."

"Hij moet mensen niet te veel munitie geven"

"Ik loop al wat langer mee in de voetballerij en weet hoe het gaat", zei Slot. "De eerste zes weken zal ieder balverlies van Wieffer worden geturfd. Daar ligt nu bij mensen de nadruk op. Dat wordt uitvergroot. Ik vond hem in de tweede helft tegen Fortuna alweer heel behoorlijk spelen. Hij moet de mensen niet te veel munitie geven met zijn kritiek."

Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal heeft Wieffer opgenomen in zijn voorlopige selectie voor de komende duels met Griekenland en Ierland in de EK-kwalificatie, net als de Feyenoorders Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman en Justin Bijlow. "Dat is een mooi compliment voor Feyenoord en onze jeugdopleiding", zei Slot.

Deel dit artikel

Link gekopieerd