Terug

Volg Vandaag Inside

Sir Alex Ferguson kraakt keuze Ole Gunnar Solskjær in uitgelekte video

Sir Alex Ferguson kraakt keuze Ole Gunnar Solskjær in uitgelekte video

Unspecified

5 okt 2021, 16:33

Ole Gunnar Solskjaer heeft een fout gemaakt door Cristiano Ronaldo afgelopen weekeinde te passeren. Dat zegt zijn oud-trainer Alex Ferguson, de meest succesvolle manager ooit van de 'Mancunians'. De 79-jarige Schot vindt dat Ronaldo altijd moet spelen.

Solskjaer gaf de Portugees zaterdag rust in de thuiswedstrijd tegen Everton. Ronaldo (36) begon voor het eerst op de bank. Na bijna een uur spelen kwam hij alsnog binnen de lijnen, maar met Ronaldo in de ploeg gaf ManUnited een voorsprong uit handen (1-1).

'De spelers van Everton kregen een 'boost' toen ze zagen dat Ronaldo niet startte', aldus Ferguson. De Schot zei dat op Old Trafford tegen Chabib Noermagomedov, de Russische MMA-vechter die eind 2018 een veelbesproken titelgevecht met Conor McGregor won. Noermagedov was zaterdag te gast op Old Trafford. Omstanders filmden een gesprek tussen Ferguson en de Rus, waarin de Schot zich kritisch uitlaat over de keuze van Solskjaer om Ronaldo op de bank te zetten.

'Je moet altijd met je beste spelers beginnen', aldus Ferguson, die ManUnited naar dertien landstitels leidde. Hij won met de Engelse club ook twee keer de Champions League. De eerste keer, in 1999, maakte invaller Solskjaer in de blessuretijd van de finale tegen Bayern München het winnende doelpunt (2-1).

Deel dit artikel

Link gekopieerd