Sensationele zege Fortuna Sittard op Vitesse

27 jan 2019, 15:24

SITTARD (ANP) - Fortuna Sittard heeft op sensationele wijze de eerste overwinning behaald in 2019. De Limburgse ploeg gaf de thuiswedstrijd tegen Vitesse in de slotfase een verrassende wending: 2-1. Invaller Finn Stokkers strafte in de extra tijd een blunder van doelman Eduardo op schitterende wijze af.

Vitesse deed zichzelf met een ruststand van 0-1 flink tekort. Alleen Bryan Linssen kwam in het grote overwicht tot scoren. De oud-speler van Fortuna Sittard profiteerde, uit een lange pass van Eduardo, van organisatorische fouten in de Limburgse afweer. In de 26e minuut schoot Navarone Foor namens de bezoekers hard op de lat. Het slordige Fortuna kwam niet tot een uitgespeelde kans.

Ook na de rust verzuimde Vitesse de broze marge te verstevigen. Martin Ødegaard miste de mooiste kans uit een fraaie counter. De zwakke afwerking brak Vitesse in de slotfase op. Invaller Lars Hutten kon de bal van dichtbij binnenglijden: 1-1. Nadat de arbitrage, inclusief VAR, Fortuna een strafschop had onthouden na een duidelijke handsbal, scoorde Stokkers alsnog, met veel dank aan Eduardo.