Terug

Volg Vandaag Inside

Braziliaanse legende Romario (58) maakt zich op voor comeback in profvoetbal

Braziliaanse legende Romario (58) maakt zich op voor comeback in profvoetbal

Unspecified

17 apr 2024, 10:57

De Braziliaan Romario heeft besloten op 58-jarige leeftijd zijn voetbalschoenen weer aan te trekken. De wereldkampioen van 1994 wil América de Rio de Janeiro, de club waarvan hij voorzitter is, helpen. De legendarische centrumspits maakte bijna vijftien jaar geleden een einde aan zijn voetbalcarrière.

"Ik ga niet de hele competitie meespelen, maar wel een paar wedstrijden", legde Romario uit op zijn Instagramaccount. "Zo kan ik een laatste droom realiseren: samenspelen met mijn zoon." Zoon Romarinho ondertekende in maart een contract bij de club.

Romario is sinds januari voorzitter van América de Rio de Janeiro, een club waarvoor hij als speler in 2009 ook korte tijd actief was. De club speelt in de tweede divisie van het staatskampioenschap van Rio de Janeiro. De competitie start in mei en eindigt in augustus. De kampioen promoveert naar de hoogste klasse van het staatskampioenschap, waarin clubs als Flamengo, Fluminense, Vasco da Gama en Botafogo spelen.

Na zijn sportief afscheid stortte Romario zich de voorbije jaren op de politiek. Hij werd in 2015 een eerste keer verkozen als senator. In 2022 werd hij herkozen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd