Terug

Volg Vandaag Inside

SEG moet De Vrij ruim 5 miljoen euro schadevergoeding betalen

Unspecified

9 apr 2024, 11:32

De Sports Entertainment Group moet voetballer Stefan de Vrij ruim 5 miljoen euro schadevergoeding betalen. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam in hoger beroep beslist. Het hof kent de verdediger van Internazionale een hogere schadevergoeding toe dan de rechtbank. Het hoger beroep van SEG tegen die uitspraak is dus niet geslaagd.

De Vrij maakte in 2018 een transfer van Lazio naar Internazionale en SEG bemiddelde daarbij. Volgens de voetballer gaf SEG hem geen openheid van zaken over de provisie die het makelaarsbedrijf daarvoor van Internazionale zou ontvangen, terwijl SEG daartoe wel verplicht was. SEG beweerde dat het bij de transfer niet De Vrij, maar Internazionale bijstond.

Het hof oordeelde dat tussen SEG en De Vrij wel degelijk een bemiddelingsovereenkomst als bedoeld in de wet is ontstaan. SEG was daarom verplicht om De Vrij te informeren over het eigen financiële belang - een provisie van 9,5 miljoen euro - bij de totstandkoming van de arbeidsovereenkomst tussen De Vrij en Internazionale. Het hof stelt vast dat SEG die mededelingsplicht heeft geschonden.

Het hof acht bewezen dat de verdediger daardoor een lager inkomen heeft genoten en schat zijn schade op ruim 5,2 miljoen euro. De rechtbank kende de speler eerder 4,75 miljoen euro toe.

SEG werd in 2000 opgericht door onder anderen Alex Kroes, de geschorste algemeen directeur van Ajax.

De 32-jarige De Vrij speelde van 2010 tot 2014 bij Feyenoord, waar hij de jeugdopleiding doorliep. Tien jaar geleden verruilde hij de Rotterdamse club voor Lazio uit Rome.

De centrale verdediger speelde 62 interlands voor Oranje. Tijdens de laatste interlandperiode moest hij op het laatste moment afhaken met een blessure. Hij miste daardoor de duels met Schotland en Duitsland.

Ronald Koeman vertelde na het oefenduel met Duitsland dat hij met 26 spelers naar het EK wil: "Ik vind het absurd…" Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd