Terug

Volg Vandaag Inside

Schreuder reageert op kritiek na gelijkspel tegen Go Ahead Eagles

Schreuder reageert op kritiek na gelijkspel tegen Go Ahead Eagles

Unspecified

3 okt 2022, 15:15

Trainer Alfred Schreuder van Ajax vindt het niet zo gek dat er kritiek is op zijn elftal. "Dat is normaal als je gelijkspeelt tegen Go Ahead. Het hoort er ook bij als je trainer bent van Ajax", zei hij maandag in zijn vooruitblik op de ontmoeting van dinsdag met Napoli in de Champions League.

Ajax kwam zaterdag tegen Go Ahead Eagles niet verder dan 1-1. Het was de derde wedstrijd op rij dat de Amsterdammers niet wonnen. "Je bespreekt de wedstrijd na. We hebben daar binnen onze groep een open discussie over. In de creativiteit voorin hebben we het niet goed gedaan", zei Schreuder, die uitkijkt naar de ontmoeting met de Italiaanse koploper.

"Het zijn twee teams die aanvallend voor de dag komen. Het wordt een mooi voetbalgevecht", aldus de coach van Ajax. "Napoli voetbalt als team erg goed. Hun combinatiespel is overtuigend, met veel 'lopende' mensen en druk naar voren. Daar nemen ze veel risico in."

Het spel van Italiaanse clubs is niet meer te vergelijken met vroeger, vindt Schreuder. "Meerdere teams spelen aanvallend en naar voren. Niet alleen Napoli, maar ook AC Milan en Inter. Het is mooi om die ontwikkeling in Italië te zien."

Op de ontmoeting van dinsdag staat veel druk, maar dat kan voor Ajax ook juist goed uitpakken, denkt de trainer. "Het wordt een moeilijke wedstrijd. Als wij een goede dag hebben, kunnen wij Napoli verslaan. We hebben zeker kansen. Wij hebben ook veel internationals en veel individuele klasse op het veld staan. Vooraf vond ik Liverpool in onze groep, zeker qua budget, de grote favoriet. Maar qua voetbal komt Napoli heel dichtbij. Beide ploegen willen dinsdag de bal hebben, maar het gaat ook om goed verdedigen. Mijn spelers willen zich op het hoogste podium laten zien. We moeten het doen als team."

Deel dit artikel

Link gekopieerd