Terug

Volg Vandaag Inside

Schöne sprak met Ten Hag: 'Kwam niet uit wat ik had gehoopt'

Schöne sprak met Ten Hag: 'Kwam niet uit wat ik had gehoopt'

Unspecified

2 dec 2019, 15:30

Na zeven jaar voor Ajax te hebben gespeeld, maakte de 33-jarige Lasse Schöne afgelopen zomer de overstap naar Genoa. In plaats van spelen in de Champions League, speelt de Deen nu degradatievoetbal in de Serie A. In gesprek met Het Parool vertelt Schöne hoe de overgang naar Italië tot stand kwam.

Schöne voerde in de aanloop naar dit seizoen een gesprek met coach Erik ten Hag. 'Daar kwam niet helemaal uit wat ik had gehoopt.' Ten Hag draaide er niet omheen: er was concurrentie bijgekomen, van buitenaf en vanuit de jeugd. En dus moest Schöne misschien genoegen nemen met minder speelminuten.

'Het is zeker niet zo dat ik niet voor mijn plek wilde vechten. Dat moet je altijd. Hoort erbij. Maar ik ben de dertig al gepasseerd en dan ga je ook denken: als ik ooit nog een stap wil maken naar een andere competitie, een uitdaging wil aangaan, een avontuur wil beleven, dan moet dat nu gebeuren', vertelt de middenvelder.

Uiteindelijk kreeg Schöne de optie om naar het Italiaanse Genoa te gaan. 'En dan ga je op de bank zitten met je vrouw. Plussen en minnen. Wat betekent zo'n stap? Ook voor onze kinderen. Zij zijn 11 en 9 jaar, een dochter en een zoon. Maar zij hebben geen stem. Want kinderen zeggen toch altijd nee', lacht Schöne.

Na zijn carrière wil Schöne zich met zijn gezin in Nederland vestigen en hij sluit een terugkeer bij Ajax niet uit. 'Ajax is mijn club geworden, ik heb er het grootste deel van mijn voetballeven doorgebracht. Maar het is niet wat ik nu ambieer. Ik ben nog voetballer. Het lijkt me moeilijk om na mijn carrière helemaal afstand te nemen van de sport, maar dat weet je pas als je eruit bent', stelt de Deen.

VIDEO - René adviseert Ajax-spelers: 'Weggaan, allemaal!'

René adviseert Ajax-spelers: 'Weggaan, allemaal!'
1:07
René adviseert Ajax-spelers: 'Weggaan, allemaal!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd