Terug

Volg Vandaag Inside

Schmidt begrijpt ophef om wisselbeleid niet: 'Groot voorstander van de nieuwe regel'

Schmidt begrijpt ophef om wisselbeleid niet: 'Groot voorstander van de nieuwe regel'

Unspecified

21 sep 2021, 16:48

PSV-trainer Roger Schmidt kreeg de afgelopen dagen na de 0-4 nederlaag tegen Feyenoord veel kritiek over zich heen. Schmidt wisselde in de tweede helft een aantal sterkhouders uit zijn ploeg met een striemend fluitconcert als gevolg, nadat aanvoerder Cody Gakpo in de 61ste minuut werd gewisseld voor Carlos Vinícius. Dinsdagmiddag heeft de trainer in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles gereageerd op alle commotie rondom zijn wisselbeleid.

'Ik denk niet dat mijn wisselbeleid onderwerp van discussie is. Ik vraag mijn spelers niet wat ze van mijn wissels vinden', zegt Schmidt voorafgaand aan de middagtraining, geciteerd door De Telegraaf. 'Als trainer moet je elke dag zoveel beslissingen nemen. Tijd voor uitgebreide reflectie is er niet. Voor je ergens nog eens goed over na kunt denken, heb je alweer een andere beslissing moeten nemen. Dat is onderdeel van deze job.'

Schmidt was niet blij met het fluitconcert van boze PSV-fans. 'Die hadden achter de ploeg moeten gaan staan, want op dat moment konden we met een 0-1 achterstand de wedstrijd nog steeds winnen. Maar er is geen enkele garantie dat we gewonnen hadden als ik een andere keuze had gemaakt en Gakpo had laten staan.'

Nieuwe regel

Ondanks alle kritiek blijft Schmidt doorgaan met zijn huidige manier van wisselen. Sinds dit seizoen is het toegestaan om vijf keer te wisselen tijdens een wedstrijd en dat bevalt de Duitse trainer wel. 'Ik ben een groot voorstander van de nieuwe regel die het mogelijk maakt om vijf spelers te vervangen', gaat hij verder. 'Je moet spelers van tijd tot tijd rust kunnen geven, want er wordt veel van ze gevraagd. Natuurlijk zullen die wissels weer invloed hebben op de wedstrijden. Dan is er weer volop om over te praten', reageerde Schmidt met een knipoog.

Mario Götze mist woensdag de uitwedstrijd van PSV tegen Go Ahead Eagles. De Duitser kampt met spierproblemen die hij zondag in de eerste helft van het duel met Feyenoord heeft opgelopen. 'Daarom heb ik hem in de rust van die wedstrijd ook uit voorzorg gewisseld', zei Schmidt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd